Bio Jeremy James


 

 

 

 

 

« Com una finestra oberta al món, ens ensenya com hem de mirar per veure, com hem de sentir per escoltar, com estar presents, desperts, actius, oberts a tot el que succeeix al nostre voltant. » 

 Silvia Espigado | théâtre du soleil | París

 

 

Des de fa més de dues dècades treballa a l’àmbit de les arts escèniques i visuals a nivell internacional. Respectat director, actor i pedagog, Jeremy té una àmplia experiència a la pràctica d’ensemble, creant una forma que combina disciplines físiques i visuals amb un enteniment profund del text, per desxifrar el pas de la pàgina a l’escenari.

Formà part del Théâtre du Soleil a París durant set anys, ha actuat als principals teatres i festivals internacionals de ciutats com Avinyó, Atenes, Berlín, Buenos Aires, Lió, Melbourne, Nova York, Roma, São Paulo, Taipei i Viena, obtinguí l’elogi de públic i crítica als muntatges de creacions col·lectives Le Dernier Caravansérail i Les Éphémères.

Ha treballat com director convidat, mentor i mestre dactuació i direcció a algunes de les escoles de teatre més importants del món, com el National Institute of Dramatic Art, National Theatre School, Shanghai Theatre Academy i Mountview Academy of Theatre Arts.

Ha treballat com director convidat, mentor i mestre dactuació i direcció a algunes de les escoles de teatre més importants del món, com el National Institute of Dramatic Art, National Theatre School, Shanghai Theatre Academy i Mountview Academy of Theatre Arts.

Els seus tallers són coneguts internacionalment i foren rebuts per companyies de teatre, universitats i centres culturals d’Austràlia, Argentina, Brasil, Canadà, Xile, França, Espanya, Regne Unit i Uruguay, com Teatro Timbre 4, Griffin Theatre, Electric Company, Critical Path, Comedia Nacional, Teatro Solís, Teatro Español, Pabellón No.6, Vértico, ESAD-Galicia i Universidad Carlos III de Madrid.

Jeremy ha entrenat i treballat amb alguns dels directors i mestres més importants al teatre d’investigació i pràctiques d’ensemble, que inclouen a Ariane Mnouchkine, Philippe Gaulier, Monika Pagneux, Anatoli Vassiliev, Andrei Serban, Kristin Linklater, Katie Mitchell i els fundadors de Teatru Pieśń Kozla i Theatre de Complicite.

Com australià nascut al Canadà i director artístic de fuegoártico a Madrid, Jeremy ha desenvolupat la seva labor professional per tot el món promovent la pràctica intercultural, la col·laboració i lintercanvi.

 « Jeremy encerta a formular enfocaments que he cercat durant tota la meva vida com actor; un veritable mestre que en tot moment et transmet la seva saviesa teatral i humana. »

Juan Antonio Quintana | actor | director


«Té un ull expert per detectar els costums refermats a lactor que sinterposen al desenvolupament de la seva creació artística. »

Andrés Greaven | timbre 4 | Buenos Aires

« La formació és un viatge de tota la vida. Aquesta experiència em va posar novament al camí. »

Daniel Begino | timbre 4 | Buenos Aires

TALLER                                     Théâtre du Soleil                                    fuegoártico